Associació de Naturalistes de Girona

Associació de Naturalistes de Girona

5  Teamers
557 € recaudados

L’Associació de Naturalistes de Girona (ANG) es una organizacion no gubernamental ecologista con 40 años de historia que actúa en las comarcas gerundenses y tiene como misión conseguir cambiar actitudes y hábitos para proteger el medioambiente, el territorio y fomentar la justicia ambiental. Las principales vías de actuación se centran en conseguir una sociedad sostenible ambiental y socialmente y en la preservación del territorio y la biodiversidad. Más info: http://www.naturalistesgirona.org/

Destinamos la recaudación a:

Defensa del territori a comarques gironines

Associació Naturalistes de Girona

LAssociació de Naturalistes de Girona desenvolupem una tasca essencial per salvaguardar els ecosistemes i paisatges de comarques gironines, la defensa del territori. Aquesta tasca consisteix en fer un seguiment diari dels plans i projectes que amenacen els diferents indrets gironins i, segons els grau damenaça, fer-hi campanyes i al·legacions en contra. Defensem un model sostenible de desenvolupament del territori, lluny de projectes megalòmans o amb mala planificació, fora dels criteris a seguir amb la situació demergència climàtica en la que ens trobem. També rebutgem aquells projectes amb fort impacte ambiental i/o amb pèrdua de sòl agrari. Podeu consultar els projectes actuals a la nostra web. Aquesta tasca la fem gràcies als socis i sòcies de lentitat i, per mantenir la independència política, ens calen més persones com tú per seguir amb aquesta tasca en pro del bé comú i de la biodiversitat. Ajudans, fes-te TEAMER dels NATUS!


Publicado el
29/12/2014

Página web:
https://www.naturalistesgirona.org/ca/noticies.html

Actualizaciones

Associació de Naturalistes de Girona
Associació de Naturalistes de Girona
Teaming Manager

09/08/2023 13:27 h

Celebrem la postura de la Generalitat envers el projecte especulatiu de la Ryder Cup 2031 Barcelona - Costa Brava.

L’Associació de Naturalistes de Girona, Plataforma Caldenca, Unió de Pagesos i els partits polítics caldencs d’ERC, Som Caldes i En Comú Podem han manifestat en reiterades ocasions davant l’ajuntament i el poble l’oposició a que la celebració de la Ryder Cup 2031 impliqui l’ampliació de les actuals instal·lacions i un complex urbanístic de super luxe.

S'ha fet pública l’oposició de la Generalitat al «projecte especulatiu» (dit e boca pels propis portaveus del Govern) associat a la celebració de la Ryder Cup 2031 a Caldes de Malavella. Des de les entitats i partits signants d’aquest comunicat celebrem i compartim aquest posicionament. Des que vam saber que la celebració de l’esdeveniment requeria per ser rendible de l’ampliació de les instal·lacions actuals del golf (Camiral Golf & Wellness) en un espai catalogat a nivell municipal com d’interès ecològic i agrari, vam mostrar la nostra oposició tant a l’ajuntament, representat per l’alcalde Salvador Balliu, com en diversos actes a Caldes de Malavella i resta de pobles.

Rebutgem diametralment el posicionament de la FOEG i demès actors i promotors turístics envers que el projecte ahir rebutjat públicament fos «100% ecològic i sostenible al emprar aigua reutilitzada». Volem recordar que la destrucció de més de 200 hectàrees de boscos i sòl agrícola protegits pel planejament municipal i la construcció d’un complex turístic amb alts consums d’aigua potable (i no regenerada) són plenament incompatibles amb l’emergència climàtica i les conseqüències planetàries que té el turisme de luxe (més emissions, major consum de recursos per càpita, baixa repercussió i degradació de l’economia local, etc). Cal tenir en compte que aquesta ampliació i desenvolupament urbanístic tindran un impacte significatiu en el territori, amb la transformació d'espais agrícoles en espais de lleure privat i habitatges de luxe. Això pot tenir repercussions sobre els recursos hídrics, la biodiversitat i el paisatge, a més de generar preocupacions locals sobre el creixement del turisme i la sostenibilitat ambiental del projecte.

Tal i com estipula l’Agenda 2023 de les Nacions Unides pel desenvolupament sostenible en el seu objectiu número 11: cal planificar un desenvolupament sostenible i vetllar per la protecció del patrimoni cultural i natural. Objectiu que ha subscrit plenament la Generalitat amb la seva decisió.

No ens oposem a la celebració de la Ryder Cup 2031 si aquesta es fa dintre de les instal·lacions ja existents. El que no tolerem és que per la seva realització s’hagi de destruir i hipotecar el territori. No podem permetre que una competició d'una setmana ens hipotequi de per vida.

Ver todo el comentario


0 Comentarios

Comenta

Ver todas las actualizaciones

Recaudado

Hemos recaudado hasta hoy:
557 €
Ya hemos donado:
547 €
Vamos a donar:
10 €
Ver detalle de recaudaciones

Información

Fecha de publicación
15/12/2014

Tipo de Grupo
ONG

Ámbito
Educación
Investigación
Medio Ambiente

País
España

Provincia
Girona

Comparte en tus redes sociales

Copia y pega la URL

https://www.teaming.net/associaciodenaturalistesdegirona