Ondernemers Zonder Grenzen

Ondernemers Zonder Grenzen

38  Teamers
539 € recaudados

OZG brengt terug leven en welvaart naar gebieden getroffen door verwoestijning. De natuur redt het niet meer alleen. Om haar een handje te helpen werkt OZG al 10 jaar aan herbebossing met positieve impacts voor mens én milieu. We bouwen zo mee aan de Grote Groene Muur in Afrika. De bossen zorgen voor een verbetering van de biodiversiteit, betere waterhuishouding, captatie van CO2 en door het terug vruchtbaar worden van de grond stijgt de levensstandaard van de bevolking en stopt de migratie.

Destinamos la recaudación a:

Lets make the dessert green!

Ondernemers Zonder Grenzen vzw

Voor elke euro kunnen we een stevige boom in de Sahel doen groeien. Wil jij er enkele voor jouw rekening nemen? Fantastisch: de lokale bevolking en het klimaat zullen je dankbaar zijn.


Publicado el
12/11/2020

Página web:
http://www.ozg.be

Actualizaciones

Ann De Beul
Ann De Beul
Teaming Manager

21/06/2021 15:11 h

Een team om op te bouwen!

We willen jullie dit fantastische nieuws niet onthouden. De beelden spreken voor zich... Na een moeizame opstart (Covid-19) heeft ons OZG team in Senegal ervoor gezorgd om mei en juni ten volle te benutten op het terrein. Een goede tractorist die met kennis van zaken werkt en een uitstekend herstelde (enkelvoudige) Delfino ploeg doen het moeilijke werk: de bodem openrijten.
Einde deze maand zal een bijkomend nieuw bos van 550ha ingezaaid zijn. Het technisch rapport volgt later. Dronebeelden zijn normaliter voorzien voor volgend jaar januari-maart.

De halve maantjes (250 per ha) die door een Delfino ploeg worden gemaakt, houden ongeveer 300.000 liter water op per hectare tijdens het regenseizoen (juli-september). Water die zonder deze techniek verloren zou zijn. Genoeg water dus (zonder te irrigeren) om de zaailingen te doen kiemen om na 5 jaar minstens 300 bomen per ha te hebben staan.

Opschaling x 3
Tijdens en na het regenseizoen worden de voorbereidingen genomen om vóór het regenseizoen van 2022 1500ha nieuw bos aan te leggen in semi-aride gebieden. Zo wensen we jaar na jaar op te schalen om samen met onze partners mee aan de "Great Green Wall" te bouwen.

Ver todo el comentario


0 Comentarios

Comenta

Ver todas las actualizaciones

Recaudado

Hemos recaudado hasta hoy:
539 €
Ya hemos donado:
500 €
Vamos a donar:
39 €
Ver detalle de recaudaciones

Información

Fecha de publicación
12/11/2020

Tipo de Grupo
Otros

Ámbito
Educación
Inmigración
Reforestation

País
Bélgica

Comparte en tus redes sociales

Copia y pega la URL

https://www.teaming.net/ondernemerszondergrenzen