Actualización de cómo va la causa
Cristina Morales Rectoret, Teaming Manager, el 16/05/2024  a las 09:53h

En aquesta publicació us volem explicar els darrers casos que hem gestionat des de l’associació. Volem presentar-vos a cadascú dels protagonistes i explicar-vos la historia que hi hagut darrera, perquè conegueu d’aquesta manera una de les tasques que fem.
Darrerament hem pogut rescatar i solucionar el problema de quatre gats. Estem molt orgullosos i satisfets de la bona feina feta en col·laboració amb la Regidoria de Benestar Animal de Sant Andreu de Llavaneres, i és que, quan aconseguim canviar la sort d’animals que sense la nostra intervenció haguessin tingut un futur bastant incert, per no dir un altre cosa, és quan l’esforç cobra sentit.

El fet de gestionar les colònies felines no implica només donar de menjar i capturar per esterilitzar als seus membres, si no que també s’ha d’ intentar tenir controlats a aquells gats que la conformen, per poder fer seguiment versus a problemes mèdics o necessitats que puguin tenir. Això no és fàcil, perquè no sempre venen en els horaris que a tu et va bé anar a posar menjar, però en la mesura de lo possible s’intenta coincidir per anar creant vincle. És una meravella quan arribes el primer dia a una colònia, et miren espantats i fugen davant de qualsevol petit moviment. I com poc a poc et van coneixent i es mostren més confiats, i fins i tot s’apropen moltíssim. I és que al contrari del que pensa molta gent, els gats son éssers sociables que creen vincles forts entre els membres de la mateixa colònia i com no, amb els alimentadors / cuidadors o amb la seva familia humana, en el cas dels adoptats.

El primer cas el protagonitza la Nala. Aquesta gata domèstica la vàrem trobar en molt males condicions abandonada a la seva sort. És una gata domèstica enormement carinyosa, que contínuament reclama atencions. Malauradament el fet d’haver estat abandonada a la seva sort al carrer li ha passat factura amb seqüeles que haurà d’arrossegar sempre, però per sort tindrà una segona oportunitat. Hem aconseguit una casa d’acollida de llarga durada on segur que tindrà una vida molt diferent de la que estava vivint. A dia d’avui, segueix ingressada però en poc temps esperem que la donin d’alta. Comparant l’abans i el després de les fotografies, el canvi és increïble.

El segon gatet es diu Orelletes i és aquest precisament el problema que ha tingut. Aquest gat de colònia ja estava en el punt de mira de la seva alimentadora des de feia un temps, i es que veiem que no estava bé, que hi havia quelcom en les seves orelles que no estava correcte, però al no poder-nos apropar massa era molt complicat medicar-lo. Així la voluntària es va anar guanyant la seva confiança dia rere dia, fins que finalment el vàrem poder atrapar. Per desgràcia, el veterinari li ha hagut d’amputar part de les orelles, però segur que a partir d’ara la seva qualitat de vida millorarà exponencialment.

Després està el Dentetes, una pantera molt poruga que ens tenia desesperades perquè ja no volia menjar. L’ Anna, la persona que s’encarrega de la seva colònia ho havia provat tot, llaunes, tandes de medicació, custodiar-lo per garantir que mengés alguna cosa, però sempre als pocs dies tornava a estar igual. Ara després de l’extracció d’algunes de les peces, menja amb una alegria que no havíem vist fins ara, i a tant sols 24 hores de la seva intervenció.

Finalment, l’últim gatet de colònia però molt predisposat a rebre efecte, va ser atacat per un altre gat domèstic que ronda la seva zona. Per quan ens vàrem donar compte, la ferida tenia molt mala pinta i és que sembla que s’estava començant a gangrenar. Actualment està ingressat per poder-li fer les cures que requereix perquè la ferida que li han fet és greu.
Aquí aprofitem per recordar a totes aquelles persones que deixen sortir al seu gat a l’aventura, perquè “després sempre torna”, que tot i que creuen que estan fent el millor per la seva felicitat, d’altre manera no ho farien. Inconscientment estan sometent al seu gat a un risc innecessari, risc de contagi de malalties com immunodeficiència o leucèmia, com ha estat el cas del nostre primer actor, atacs d’altres animals com gossos o gats, com el quart cas, i una llarga llista... així que si us plau, demanem compromís i responsabilitat individual perquè al final acaben pagant sempre els mateixos.

Si t’agradaria col·laborar amb ADALL per petita que sigui la teva ajuda, no deixis de contactar-nos i t’explicarem, i si no pots, també pots col·laborar fent-te soci o teamer per tant sols 1 € al mes. Ajuda’ns a seguir ajudant com estem fent fins ara.

Una abraçada forta ...i seguim amb la nostra lluita per seguir salvant vides!

Este foro sólo es para los Teamers y Teaming Managers del Grupo.
Para poder comentar: