Ondernemers Zonder Grenzen

Teamers: 39

Recaudación: 500€

Actualización de cómo va la causa
Ann De Beul
Ann De Beul, Teaming Manager, el 21/06/2021  a las 15:11h

Een team om op te bouwen!

We willen jullie dit fantastische nieuws niet onthouden. De beelden spreken voor zich... Na een moeizame opstart (Covid-19) heeft ons OZG team in Senegal ervoor gezorgd om mei en juni ten volle te benutten op het terrein. Een goede tractorist die met kennis van zaken werkt en een uitstekend herstelde (enkelvoudige) Delfino ploeg doen het moeilijke werk: de bodem openrijten.
Einde deze maand zal een bijkomend nieuw bos van 550ha ingezaaid zijn. Het technisch rapport volgt later. Dronebeelden zijn normaliter voorzien voor volgend jaar januari-maart.

De halve maantjes (250 per ha) die door een Delfino ploeg worden gemaakt, houden ongeveer 300.000 liter water op per hectare tijdens het regenseizoen (juli-september). Water die zonder deze techniek verloren zou zijn. Genoeg water dus (zonder te irrigeren) om de zaailingen te doen kiemen om na 5 jaar minstens 300 bomen per ha te hebben staan.

Opschaling x 3
Tijdens en na het regenseizoen worden de voorbereidingen genomen om vóór het regenseizoen van 2022 1500ha nieuw bos aan te leggen in semi-aride gebieden. Zo wensen we jaar na jaar op te schalen om samen met onze partners mee aan de "Great Green Wall" te bouwen.

Este foro sólo es para los Teamers y Teaming Managers del Grupo.
Para poder comentar: